Безработни започват работа в две училища по проект на областния управител
Безработни започват работа в две училища по проект на областния управител / Дарик Габрово

 

Двама безработни ще започнат работа като поддръжка на училища в Професионалната гимназия по керамика и мебелно производство в Севлиево и Професионалната гимназия по автотранспорт в село Градница. Това ще стане благодарение на спечелен проект от Областната управа по програмата "От социални помощи към осигуряване на заетост" за 2010 г. Нейната цел е да осигури работа на безработни, които получават социални помощи.
     

Тъй като за Севлиево и Габрово бяха отпуснати съответно само две и три бройки, кметовете Йордан Стойков и Томислав Дончев се споразумяха и ги предоставиха за нуждите на областната администрация. От там обаче разработиха проект за наемане на хора за поддръжка и дребни ремонтни дейности в учебните заведения. Двама от тях ще работят в Севлиево, а трима в Габрово.

       

Одобрените лица ще бъдат заети по програмата в периода януари-юни 2010 г., като разкритите работни места са с продължителност до шест месеца при 6-часов работен ден. Те ще сключат трудови договори с областния управител Мариян Костадинов и ще получават заплащане според броя отработени часове.