Астерикс и Обеликс: Бог да пази Британия
Астерикс и Обеликс: Бог да пази Британия / Община Габрово

"Астерикс и Обеликс: Бог да пази Британия" очаква в 16:00 часа цялото семейство в зала "Възраждане", но всяко дете ще получи към билета си и подарък-книжка от издателство "Миранда". Филмът е със субтитри.

Комедиите в 18:00 часа и 20:00 часа са от конкурсната програма - хърватският "Соня и бикът" и френският "Коза Ностра". Можете да пуснете своя глас за тях в урната във фоайето на зала "Възраждане"

Цена на билета 2 лв.

Повече информация за фестивала може да намерите на интернет страницата www.filmfest.gabrovo.bg, а цялата програма може да видите тук.

16.00 ч. Астерикс и Обеликс: Бог да пази Британия (Световен екран)

2012, Франция, Испания, Италия, Унгария, 110 мин
Подходящ за семейна аудитория, субтитри!
Режисьор: Лорен Тирар
Сценарий: Рене Госини, Деклан Мей, Лоран Тирар, Албер Удерзо, Грегоар Винерон
Оператори: Катрин Пюжол, Дени Руден
Музика: Клаус Баделт
В ролите: Жерар Депардийо, Едуард Баер, Гийом Галиен, Венсан Лакост, Валери Люмерсие, Фабрис Лучини, Катрин Деньов
Продукция: Fidélité Films, Wild Bunch, Cinetotal, Lucky Red, Morena Films, Saint Sébastien Froissart, France 2 Cinéma, France 3 Cinéma
Разпространява: Тандем филм

Юлий Цезар пристига с флота си в Британия, където столицата Лондиниум продължава смелата си борба срещу римските легиони. Но положението на защитниците се влошава и краят им е близък. Тогава един от тях, Братовчеторакс, изпраща доброволци, които да потърсят помощ от втория му братовчед Астерикс и да донесат буре с “магическата отвара”, която превръща галите в непобедими герои.

Лорен Тирар е роден през 1967 г. във Франция. Той е сценарист и режисьор, известен с филмите си „Малкият Никола“ (2009), „Молиер“ (2007) и „Астерикс и Обеликс: Бог да пази Британия“ (2012).

"Астерикс и Обеликс: Бог да пази Британия"
netinfo

18.00 ч. Соня и бикът (Конкурс)

2012, Хърватия, 103 мин

Режисьор: Влатка Воркапич
Сценарий: Елвис Босняк, Влатка Воркапич
Оператор: Драган Маркович
Музика: Станислав Ковачич, Станко Ковачич, Демир Мартинович, Иванка Мазуркйевич
В ролите: Юдита Франкович, Горан Богдан, Деян Ачимович
В ролите: Юдита Франкович, Горан Богдан, Деян Ачимович
Продукция: Croatian Radiotelevision в копродукция с HrvatskaRadiotelevizija, Interfilm

На границата между Хърватия и Босна и Херцеговина спира камион: четирима мъже превозват бика Гароня за бой с бикове в Хърватия. Нямат необходимите документи, но Стипе предлага решение – са пуснат бика сам да прекоси границата, както си пасе. Кой ще тръгне да иска паспорт от животно?

Соня – вегетарианка и защитник на животните от Загреб – е твърд противник на боевете с бикове. Хората в Загора я гледат с неодобрение, когато тя ги обвинява в жестоко отношение към биковете по националната телевизия. Започват наддавания, че на Соня няма да й стиска да се приближи на по-малко от три метра от Гароня. Стипе, собственикът му, е толкова уверен, че тя няма да посмее, че се хваща на чудноват бас – залага топките си. Соня трябва да се пребори с главната си спънка – сина на главния организатор на боевете Анте, застрахователен агент, известен със способността си да убеждава.

Влатка Воркапич завършва Академията за драматично изкуство и специализира телевизионна и филмова режисура и философия, сравнително литературознание и чешки език и литература в Загреб. Режисира и пише за телевизията, театъра и киното. Заснела е множество телевизионни документални филми и сериали, над 30 документални филма, два късометражни и е поставила две пиеси. “Соня и бикът” е първият й игрален филм

ФЕСТИВАЛИ И НАГРАДИ

ФФ Пула 2012 – “Златна арена” за най-добър сценарий; награди за най-добра музика и костюми в националния конкурс

"Астерикс и Обеликс: Бог да пази Британия"
netinfo

20.00 ч. Коза Ностра (Конкурс)

2013,САЩ, Франция, 111 мин
Режисьор:Люк Бесон
Сценарий: Люк Бесон, Микаел Калео, по романа на Тонино Бенакиста
Оператор: Тиери Арбогаст
Музика: Евгени Галперин, Саша Галперин
В ролите: Робърт де Ниро, Мишел Пфайфър, Диана Агрон, Джон Д’Лео, Томи Лий Джоунс
Продукция:Europa Corp, Relativity Media, TF1 Films Production, Grive Productions, Canal+, TF1, Malavita
Разпространява: Тандем филм

 

Мафиотски бос и семейството му са прехвърлени в спокойно градче във Франция в рамките на програмата за защитените свидетели, след като бащата е “изпял” на ФБР неколцина едри мафиота. Въпреки огромните усилия на агента от ЦРУ Стансфийлд да ги вкарва в пътя, Джовани Манцони, жена му Маги и двете им деца Бел и Уорън няма как да променят старите си навици и от прикритието им не остава и следа – те решават проблемите си според мафиотските нрави и някогашните им авери успяват да ги проследят. Започва уреждане на сметки и в безметежното градче се възцарява хаос.

Люк Бесон прекарва първите години от живота си, обикаляйки света заедно с родителите си, инструктори по гмуркане. Още като юноша, комуто училището е в тягост, показва удивителни творчески способности, като написва ранните варианти на “Синя бездна” (The Big Blue, 1988) и “Петият елемент” (The Fifth Element, 1997). Връща се в Париж, където е роден и където осъзнава, че киното е средство, в което би могъл да съчетае интересите си към разнообразни изкуства. Намира временна работа в различни филмови продукции. Заминава за САЩ за три години, връща се във Франция и основава своя собствена филмова къща. Режисьор на много филми, сред които: “Люси “ (Lucy, 2014), „Леон” (LéonThe Professional, 1994), „Никита” (La FemmeNikita, 1990), „Метро” (Subway, 1985).