225 хил. лв. за новата Професионална гимназия в Севлиево
225 хил. лв. за новата Професионална гимназия в Севлиево / Dariknews.bg

Община Севлиево спечели проект по Националната програма „Оптимизация на училищната мрежа“, модул: „Рационализация на мрежата от професионални училища“ на стойност 224 858, 85 лв.

Проектът е за преобразуване на Професионалната гимназия по керамика и мебелно производство и Професионалната гимназия по механизация на селското стопанство „Марин Попов“, чрез сливането им, при запазване на съществуващите професионални направления.

Предвижда се да се извършат строително-ремонтни дейности на класните стаи, санитарните помещения, общежитията и работилниците на стойност 174 458, 85 лв., да бъде закупено обзавеждане и оборудване за класни стаи и специализирани кабинети за сумата от 50 400, 00 лв. По предварителен план ремонтните дейности трябва да приключат в срок до месец февруари 2014 г., а закупуването на новото обзавеждане и оборудване до края на тази година.

Очакваните резултати са да бъдат запазени формите на обучение, професиите и специалностите, съществуващи към момента в преобразуваните професионални училища; оптимизация на използването на сграден фонд и финансов ресурс, включващо намаляване на разходите за консумативи и поддръжка на материално-техническа база, както и оптимизация на числеността на педагогическия и непедагогически персонал; подобряване на условията за обучение в съществуващата материално-техническа база на ПГМСС „Марин Попов”. След приключването на всички дейности по проекта на Община Севлиево се очаква ПГ „Марин Попов“ да стане едно модерно учебно заведение с добри условия за протичането на един по-качествен образователен процес.