Мартинов на откриването на предизборната кампания на ГЕРБ в Добрич
Мартинов на откриването на предизборната кампания на ГЕРБ в Добрич / Дарик Добрич
БСП вече се договаря с ДПС и „Обединени патриоти“
„ГЕРБ е единствената партия, която защитава искането на над 3 милиона български граждани за мажоритарни избори, за отпадане на депутатския имунитет и намаляване на субсидиите.“, заяви в студиото на Дарик кандидат-депутатът Живко Мартинов, втори в листата на партията. Три дни преди изборите за 44-о НС, той изказа съжаление, че дясното политическо пространство у нас е раздробено заради лидерски амбиции и поддаване на вътрешни раздори. „Обръщам се към всички дясно мислещи хора – погледнете внимателно нашата програма, чуйте нашите послания, помислете кой гарантира европейското, демократично бъдеще на България, кой ще прокара реформите, които дясно мислещите хора искат да се случат. Преценете дали си струва десните гласове да се разпилеят“, каза той.
 
Мартинов коментира изявленията на лидера на БСП Корнелия Нинова от тази сутрин, че ще води преговори първо с „Обединени патриоти“ след вота в неделя. „Изглежда Нинова вече се е договорила със Сараите, въпросът е как патриотите ще обяснят една такава негласна връзка с ДПС чрез БСП. Не разбирам как отиваш да затвориш границата, уж за да спреш турска намеса, и в същото време си готов да влезеш в една скрита тройна коалиция.“, каза Мартинов и добави, че все пак се надява, че патриотите ще защитят националните интереси и няма да направят такава крачка.
 
По повод думите на Корнелия Нинова, че БСП ще върне на хората отнетото по време на демокрацията, кандидатът за народен представител от ГЕРБ в Добрич посочи, че популистките обещания на БСП са неизпълними, а ако все пак решат да ги изпълнят и да се намесят в банковата система, икономиката, да повишат данъците – това е връщане към тоталитаризма. „А що се отнася до това какво е отнела демокрацията на бившите комунисти – отне им правото да пращат хора в лагерите, в затворите, да си присвои частната собственост на 8 милиона българи и да ги превърне в затворници на тоталитарния режим. БСП-БКП наистина има много да връща на хората в България, но истината е, че те просто ще продължат с ограбването – на енергетиката, на евросредствата, на парите за земеделие.“
 
Мартинов припомни ключовите моменти от програмата на ПП ГЕРБ. До края на новия мандат, ако са управляващи, те гарантират запазване на плоския данък; средна работна заплата 1 500 лева, а минимална – 650 лева; 120 млрд.лева БВП.
В регионален план, ГЕРБ вижда развитието на Добруджа чрез увеличаване на инвестициите в пътната безопасност и въвеждане на електронна система за събиране на пътни такси; приоритетно доизграждане на магистрала „Хемус“; инвестиране във ВиК сектора за чиста питейна вода; продължаване на програмата за саниране; по-бързи услуги кадастър; целенасочени политики в слабо развитите райони.