Жилищата на Жилфонд са готови да посрещнат останали без дом след потопа
Жилищата на Жилфонд са готови да посрещнат останали без дом след потопа / Дарик Добрич, архив

24 боксониери на „Жилфонд Инвест” ЕООД са готови да посрещнат хората, останали без дом след наводнението, съобщи шефът на дружеството Илия Михайлов. Евентуално още две жилища могат да бъдат подготвени за целта. 19 от апартаментите се намират в бившето общежитие на ул.”Калиакра” 54, останалите са в кв.Балик, кв.Строител, ул. „Силистра”.

Михайлов подчерта, че много от тях не са били обитавани от 2009 година и са били оставени от последните си наематели в ужасно лошо състояние. Жилищата са ремонтирани от „Жилфонд” – поставен е балатум, правена е шпакловка, обновени са ВиК и ел.инсталациите, предоставени са матраци и постелъчно бельо от дарения.

Апартаментите са готови за нанасяне. Там ще влязат нуждаещи се, които ще получат от общината заповеди за настаняване. Списъците са изготвени, Дирекция "Жилищно настаняване" има готовност от утре да издава заповеди, съобщиха от общината. Остналите без дом ще сключат договори с „Жилфонд”, на първо време за срок от 1 година, при съществуващите наемни цени на дружеството.