пожарна
пожарна / Дарик Добрич
Започват дейностите по ремонт и саниране на сградите на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" в Добрич, които се намират в Промишлена зона - север, на бул. “25-ти септември” №72. Те се извършват по проект, изпълняван от Общината. Строителният надзор на обекта ще прави „БУЛСТРОЙ НАДЗОР“ ООД, строителят е "СПЕДСТРОЙ" ЕООД.

Ще бъдат изпълнени енергоспестяващи мерки – подмяна на дограма, топлоизолиране на външни стени, покрив, подови конструкции; газификация; реконструкция на инсталациите за битова гореща вода; ще се направи конструктивно възстановяване - усилване и ще се осигури достъпна среда за хора в неравностойно положение (предвижда се устройство за изкачване на стъпала).

Договорът по проекта беше подписан на 28 ноември 2016 г., като до момента в началните месеци на изпълнение бяха подготвени, проведени и договорени всички процедури за избор на изпълнители. След одобряване на работния проект ДЗЗД "Консорциум Мултиплекс инженеринг-Лайф Енерджи" изготви оценка на съответствието с основните изисквания към строежите и оценка за съответствие на инвестиционния проект. Разрешение за строеж е издадено на 13 октомври 2017г.

Проектът е част от Инвестиционната програма на община град Добрич за периода 2014-2020 и се осъществяват с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.