Започна голямото пролетно чистене на Добрич
Започна голямото пролетно чистене на Добрич / Дарик Добрич

Акция "Да изчистим Добрич за един ден" стартира в областния център. Инициативата е в подкрепа на обявеното от община Добрич пролетно почистване на града и се организира от Ротари клуб. Повече от 2 200 души подкрепиха идеята в социалната мрежа Фейсбук, съобщи за Дарик президентът на Ротари клуб-Добрич Александрина Панайотова.

Освен ротарианците в почистването се включват и членове на Лайънс клуб, Майчина грижа, Ротаракт Добрич, Inner Wheel, Частна езикова гимназия "Леонардо да Винчи".

Ще се почиства в района на Околовръстен път – отсечката от кръговото кръстовище по посока Балчик до кръговото кръстовище в близост до завод "Сердика". Определени са два сборни пункта, на които ще се раздават ръкавици и торби за отпадъците - пред бензиностанцията на „Атанасов груп” на околовръстен път и на кръстовището до обръщалото в кв. "Балик". Уборка ще се прави и в градския парк, в района около Летен театър.

От Ротари призовават добричлии да се включат в кампанията с почистване на междублоковите  пространства.

От община Добрич пък припомнят, че пролетното почистване на града ще продължи до Деня на Земята - 22 април. От кметството са изпратили покани до всички институции и по-големи фирми с апел да облагородят прилежащите си площи и пространства. Извозването на отпадъците ще се извършва от "А.С.А България". Осигурен е транспорт, който в рамките на кампанията може да бъде заявен на телефони 604 573 и 601 207. Резултатите от пролетната кампания "Да почистим нашия град" ще бъдат обявени на 21 април, когато ще бъдат раздадени награди на отличените участници.