Всеки добричлия - с SMS за New 5, пътят за Баку минава през Добрич
Всеки добричлия - с SMS за New 5, пътят за Баку минава през Добрич / New 5

Тази вечер добричкият квинтет New 5 ще продължи битката за най-добра песен на полуфинала на българския конкурс за участие в Евровизия. Изпълненията на всичките 22 участници ще се предават пряко по БНТ 1 от 20.50 часа. Учениците от СОУ „Св.Кл.Охридски” ще открият конкурса. Те ще представят английския вариант на парчето си „Направено от българи" - „Chance for Better Life", продуцирано от Deep Zone.

Специалната изненада за зрителите ще бъде появата на сцената заедно с New 5 и на Диян Савов от Дийп зоун. По всяка вероятност той ще миксира като диджей по време на песента на тийнейджърите, коментира пред Дарик Милена Пеева – вокален педагог на добричкия квинтет. За финала ще бъдат отсети общо 12 песни. Резултатът за всяка песен ще се формира 50% от мнението на журито и 50% от пуснатите за нея есемеси от зрителите.

Големият финал на “Песенния конкурс Евровизия 2012″ тази година ще се състои в края на месец май 2012 г. в Баку, Азербайджан.

Групата от Добрич спечели симпатиите и най-много точки от журито по време на предварителния кръг на конкурса в България, преборвайки утвърдени имена, като Маргарита Хранова, Десислава, Софи Маринова.

Тази вечер е момента да подкрепим нашите млади и талантливи съграждани. Добричлии показаха, че могат да бъдат единни и да отстояват благородни каузи, когато целият град застана зад благотворителната кампания „Да протегнем на Алекс ръка”. Да го направим и сега – да протегнем ръка на Деница, Иванина, Ева-Мария, Ралица и Иван от New 5  и да изпратим SMS за тяхната песен. Те заслужават да победят отново!