Младежки център Добрич
Младежки център Добрич / Дарик Добрич
На 11 декември от 11.00 часа във фоайето на Младежки център – Добрич ще се проведе церемония по връчване на наградите от областния ученически конкурс на тема „Децата с увреждания сред нас“. В него взеха участие деца от Добрич, Каварна, Тервел и Шабла. Конкурсът цели да даде възможност на младите автори да споделят своите въпроси, мисли, преживявания свързани с децата с увреждания.  

Младежкият център и Лумос организират конкурс за есе

27 деца се включиха със своите творби и затрудниха журито. „Темата за децата с увреждания не е лесна, тя провокира задаването на трудни въпроси, които не винаги имат еднозначен отговор, въпроси, с които и възрастните се затрудняват. Ето защо сме толкова впечатлени от творбите на децата“, заяви Снежана Ванкова, ръководител на Лумос в Добрич.   
 
Журито бе с председател Сашо Серафимов – председател на Дружеството на писателите в Добрич и членове: Петранка Божкова – филолог, поет и член на Съюза на българските писатели и на Съюза на българските журналисти, Мария Методиева – филолог, председател на фондация „Св. Николай Чудотворец“ и Снежана Ванкова – социален педагог, координатор на Фондация „Лумос“ – Добрич. 

Ето и наградените:

1-а награда: Марина Иванова, 15 г., гр. Тервел, СУ „Йордан Йовков“
2-а награда: Елизавета Млечкова, 18 г., СУ „Стефан Караджа", гр.Каварна. 
3-а награда: Стефани Маринова ,17 г., ЧПГТП „РайкоЦончев”, гр. Добрич.

4 са поощрителните награди:

Преслав Пейчев, 18 г., СУ „Димитър Талев“, гр. Добрич.
Евгения Павлова, 18 г., СУ „Св. Климент Охридски", гр. Добрич
Дамяна Димова, 16 г., Езикова гимназия „Гео Милев“, гр. Добрич
Зорница Трифонова, 15 г.,СУ „Асен Златаров