Времето на 2 април: Облачно, може да превали на места
Времето на 2 април: Облачно, може да превали на места / Дарик Нюз - архив

Вятърът от североизток ще се усили и с него ще прониква хладен въздух. В сутрешните часове облачността временно ще намалее до предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста облачност и на отделни места в Южна България ще превали. Максималните температури в Североизточна България ще бъдат от 14 до 16 градуса, в останалата част на страната - между 21 и 26 градуса, посочват от НИМХ-БАН.

Атмосферното налягане слабо ще се повиши. Ще е по-високо от средното за април.
Над Черноморието ще има променлива облачност. Ще духа умерен до силен североизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са между 13 и 18 градуса. Температурата на морската вода е 10-11 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-3 бала.

Над планините ще има променлива облачност. На отделни места ще превали. Ще духа умерен северозападен вятър. Температурите ще се понижат слабо, максималната на височина 1200 метра ще бъде около 16 градуса, на 2000 метра - около 8 градуса.

В неделя ще е по-хладно; минималните температури ще са между 3 и 8 градуса, а максималните - между 14 и 19 градуса. Ще преобладава слънчево време, с по-значителни увеличения на облачността около и след обяд, но само на отделни места ще превали за кратко.

В понеделник ще бъде предимно слънчево, дневните температури ще се повишат.

Повече за времето днес и прогноза за следващите десет дни четете на Sinoptik.bg