Владин Бенков започва гладна стачка
Владин Бенков започва гладна стачка / Дарик Добрич, архив

Владин Бенков от Добрич започва гладна стачка, съобщи самият той на медиите. Така той протестира срещу Правителството и Народното събрание. Искането му е за оставка на правителството на Пламен Орешарски, като преди това се промени Изборния закон, съгласувано с всички представляващи партии, неправителствени организации и гражданското общество. Бенков заявява още, че "ще поиска от чужди представителства на ЕС да му осигурят това, което не му осигурява собствената му родина".

Мъжът е 100% незрящ, живее в Студентското общежитие на ул."Калиакра" 54. Той приканва "цялата българска нация с разум и сърце и борбен дух да помислят за намиране на правилния път за излизане от тая политическа криза".

"Вместо да умирам всеки ден по-малко, аз съм готов да се жертвам сега", казва Бенков. Уведомление за гладната му стачка е изпратено до президента, министър-председателя председателя на Народното събрание, председателя на партия ГЕРБ, областния управител на Добричка област, кмета на Добрич, както и до Международната конвенция за човешки права на ООН и ЕС и до всички чужди представителства.

Дарик припомня, че Владин Бенков заплаши с протест чрез гладна стачка на 17 декември 2012 г., искайки по-добри битови условия и по-добро отношение към организацията му - клуб "Чечи".