В тервелско село няма вода от 7 дни, носят минерална
В тервелско село няма вода от 7 дни, носят минерална / Дарик Добрич

Минерална вода осигуряват от "ВиК" ЕООД на жителите на село Професор Златарски, община Тервел, съобщиха от дружеството. Помощта се налага поради проблеми с водоподаването, които не могат да бъдат решени вследствие на влошените метеорологични условия. Поради ниските температури не може да се осигури и водоноска.

До отстраняването на аварията в селото, от водното дружество ще осигурят на живеещите в Професор Златарски необходимите количества бутилирана минерална вода. По 30 литра на човек бяха раздадени днес в присъствието на кметския наместник Георги Стоянов. За Дарик той съобщи, че в селото няма водоподаване от 7 дни. В селото живеят 50 души.

Стоянов разказа, че раздадената вода ще се използва само за пиене, за други битови нужди хората си пълнели вода в туби от двете чешми в селото. Ситуацията е неприятна, всеки може да си обясни какво е да останеш седем дни без вода, коментира Стоянов. Той обясни, че екипите на  ВиК заради лошото време все още не успяват да открият къде е аварията. Водопроводните тръби към селото минават през земеделски площи, които сега са затрупани със сняг, каза кметът. За да търсят повредата хората от ВиК обхождат трасето на водопроводите с шейна, взета от Горско стопанство-Тервел.