В Генерал Тошево започва 14-ят фолклорен събор Богородица
В Генерал Тошево започва 14-ят фолклорен събор Богородица / община Генерал Тошево

14-ото издание на Добруджанския фолклорен събор "Богородица" се открива от 10.00 часа в Генерал Тошево. По традиция двудневният фолклорен празник ще се проведе в Лятното кино на града. В него ще се включат близо 80 състава и индивидуални изпълнители. Участниците са от Добричка, Варненска, Разградска, Силистренска и Русенска област. Специални гости на събитието ще бъдат две музикални формации от град Тараклия, Молдова и Болград, Украйна.

Съборът е организиран от община Генерал Тошево и читалище "Светлина". Той ще бъде открит с празничен водосвет и слово на заместник-кмета на града Георги Георгиев.

Утре в рамките на събитието ще бъде представена и Програмата за развитие на селските райони. Експерти от земеделското министерство ще запознаят на място посетителите с възможностите за кандидатстване, допустимите инвестиции и финансирането по ПРСР. В подвижния информационен център гостите ще могат да се информират за новостите по програмата и за приема на заявления по нея.

Съборът в Генерал Тошево се организира за първи път през 1997 година и  по традиция се провежда на християнския празник Успение Богородично по стар стил.