В Генерал Тошево ще инвестират в образование, социални дейности и инфраструктура
В Генерал Тошево ще инвестират в образование, социални дейности и инфраструктура / Дарик Добрич

Община Генерал Тошево започва 2014 година с 2 млн.лева преходен остатък, съобщават оттам. Тенденцията се запазва през последните няколко години, коментират от администрацията. Очаква се сумата да нарасне до 2,3 млн.лева след приключване на делата, които общината води срещу Министерство на труда и социалната политика.

Основни причини за наличието на преходен остатък в хазната на Генерал Тошево са все по-високата данъчна събираемост, приходите от управление на общинска собственост, както и постъпленията от икономическата активност на територията на общината, обясняват оттам.

Натрупаните средства ще дадат възможност в бюджет'2014 да се реализират по-мащабни инвестиции в образователната, социална и техническа инфраструктура. Генерал Тошево ще може да се ползва от една сравнителна финансова стабилност при осъществяване на местната политика през годината, посочват от общината и припомнят, че устойчивата тенденция за висок преходен остатък отреди за общината през 2012 и 2013 година осмо място в страната по кредитен рейтинг.