В Албена възраждат студентския спорт
В Албена възраждат студентския спорт / DarikNews.bg

Тази вечер в "Албена" тържествено ще бъде открита първата Лятна универсиада` 2012 по случай възстановяването на университетския спорт, съобщават от курортния комплекс.

Участие в нея ще вземат 380 студенти от 13 университета. На тържественото откриване, което започва в 20.00 часа, ще присъстват представители на Министерството на спорта, ректори на висши училища, официални гости. Откриването ще бъде на стадиона пред хотел "Добруджа".

Това е първото събитие, което Асоциацията за университетски спорт "Академик" организира, след като лицензът й бе подновен. Той беше отнет заради натрупани задължения вследствие на разцеплението й през 2006 г., когато бе създадена алтернативната Българска асоциация за студентски спорт.

"След много усилия вече има законен университетски спорт, ще се реализира държавният спортен календар, ще се провеждат всички състезания на трите нива – масов спорт, университетски клубен спорт и участия на универсиади и световни първенства", коментира Златко Джуров, председател на АУС "Академик".