Увеличават капацитета на Международния колеж в Добрич
Увеличават капацитета на Международния колеж в Добрич / netinfo

Броят на студентите, които могат да се обучават във Висшето училище Международен колеж - Добрич ще бъде увеличен на 2800, съобщават от колежа. Това стана след решение на Националната агенция по оценяване и акредитация на учебните заведения. Мотивите са, че висшето учебно заведение е обезпечено с ресурсите, нужни за обучение на толкова студенти.

Колежът разполага с 5 компютърни зали, копирни машини и принтери, безжичен интернет в цялата сграда със свободен достъп за всички студенти. Многото академични партньорства с университети в Западна Европа и САЩ дава възможност на Международния колеж да си позволи директна доставка на учебници и учебни филми от тях. Библиотечният център е снабден с над 12 500 тома учебна литература и филми. Част от редовните практики на студентите се провеждат в петте учебни ресторанта на колежа и учебната хотелска база, учебната туристическа агенция и счетоводна къща, както и в комплекс Летен театър в Добрич.

През летните месеци учащите се се изпращат също на задължителни, но и добре платени летни стажове в чужбина в големи компании и елитни хотели, с които кариерният център на висшето училище има установени контакти. Практическата насоченост на обучението в колежа се основава на целите за качествена подготовка на кадри за бизнеса.

Академичният състав се състои от висококвалифицирани професионалисти, които освен на академичното си развитие, са заложили и на практическия опит в своята сфера.