Три телефонни измами само за денонощие в Добричко
Три телефонни измами само за денонощие в Добричко / Дарик Нюз - архив

Три сигнала за телефонни измами в Добричка област са получени в полицията само за едно денонощие, инфоримрат от ОД на МВР – Добрич.

На 10 декември в РУП Балчик се тъжи 63 - годишна жителка на Белия град, че непознат мъж й се обадил по телефона и се представил за лекар. Чрез въвеждане в заблуждение, мнимият доктор заявил на жената, че синът й е пострадал в катастрофа и е настанен в болница във Варна, като за лечението му е нужни  12 000 лева. Малко по-късно жената предала сумата от 2 650 лева на непознат мъж пред дома си в Балчик.

На 10 декември в РУП Каварна се тъжи 79 – годишна каварненка, че по телефона й звъннал непознат мъж, представил се за доктор и й съобщил, че дъщеря й е болна от тежко вирусно заболяване. Мнимият доктор поискал да бъдат заплатени скъпо струващи медикаменти, необходими за лечението на болната.

Малко по-късно възрастната жена предала сумата от 6 900 лева на непознат мъж в Каварна.

Отново на 10 декември в РУП Каварна е получено съобщение от 77- годишна каварненка. По данни на тъжителката, неизвестни извършители са поискали от нея сумата от 3 000 лева за получаване на колетна пратка от Германия. След проведени оперативно издирвателни мероприятия са установени и задържани 26-годишен мъж от Балчик и 25-годишен мъж от Шумен. Парите са открити в единия от задържаните и са върнати на собственичката.

По случаите са образувани досъдебни производства.