Общински съвет Добрич
Общински съвет Добрич / Дарик Добрич
Редовно заседание провежда в 9.00 часа Общински съвет Добрич. В сесията председателят Иво Пенчев ще направи отчети за дейността на Местния парламент и неговите комисии, както и за изпълнение на решенията от страна на администрацията през първото шестмесечие на тази година. Внасят се и отчети за разходите за командировки на кмета на Добрич и председателя на Общински съвет за периода от 1 април до 30 юни 2017 година.
 
Предстои да бъде одобрен окончателния проект на Общ устройствен план на Община град Добрич. Ще бъдат разгледани и изменения на Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги, които касаят добавяне на нови дейности по поддръжка на местата в гробищния парк.
 
Съветниците трябва да се произнесат за образуването на шест маломерни паралелки в пет училища в Добрич за новата учебна 2017/2018 учебна година.
 
За разглеждане се внасят и новите правила за работа на Комисия по предложенията за удостояване със званието „Почетен гражданин на град Добрич“. Ще бъде представен финансов отчет за 2016 година на „Комуналефект” ЕООД в ликвидация.