Съдът потвърди затвор за крадец
Съдът потвърди затвор за крадец / netinfo
Добричкият окръжен съд потвърди наложеното на 23-годишния Кирил Кехайов наказание от 2 години и 6 месеца „лишаване от свобода” при първоначален строг режим.

Той е признат от Районен съд – Добрич за виновен, че е извършил четири кражби на вещи от автомобили и като помагач е участвал в още два случая на отнемане на чужди движими вещи.

Общата стойност на причинените щети е над 3400 лева. Кехайов обжалва присъдата пред въззивната инстанция с мотив, че наложеното му наказание е голямо и поиска то да бъде намалено.

Стореното от подсъдимия, данните за личността му и фактът, че употребява наркотични вещества не са дали основания на съда за намаляване на наложената санкция.

Престъпленията на Кирил Кехайов са извършени през ноември миналата година в Добрич при условията на продължавано престъпление и при опасен рецидив. Той е осъждан 5 пъти за кражби, измама и вещно укривателство. Многократно срещу него са подавани сигнали за нарушения на обществения ред, няма постоянна месторабота, а пребиваването му в местата за лишаване от свобода не е оказало възпиращо въздействие. Срещу него се води досъдебно производство и за противозаконно отнемане на автомобил.