Съдът остави в ареста 56-годишен мъж, разследван за убийство
Съдът остави в ареста 56-годишен мъж, разследван за убийство / Дарик Добрич - архив

Окръжният съд в Добрич не уважи молбата на 56-годишния Никола Иванов от с. Стефаново, община Добричка да бъде изменена наложената му мярка за неотклонение задържане под стража.

Той е обвиняем за това, че на 14 срещу 15 февруари 2012 г. в с. Стефаново умишлено е умъртвил 67-годишен мъж от същото село.

На 17.02.2012 г. съдът му е наложил марка „задържане под стража”, която той обжалва с искане да бъде изменена в домашен арест. Никола аргументира молбата си с влошено здравословно състояние.

Пред съда днес той заяви, че е невинен и иска изменение на мярката за неотклонение.

Задържаният е агресивен, склонен към насилие и системно злоупотребява с алкохол. Има опасност той да се укрие или да извърши друго престъпление, смятат магистратите. Затова съдебният състав остави без уважение молбата на Никола Иванов за изменение на мярката му за неотклонение.

67-годишният мъж бе намерен починал в дома му в с.Стефаново на 15 февруари. След проведени оперативно-издирвателни мероприятия бе установено, че починалият е имал гост в дома си, с когото е празнувал Трифон Зарезан. Двамата употребили алкохол. Задържаният Никола е от същото село и не е бил роднина на починалия.