Симона Юлиянова Милчева
Симона Юлиянова Милчева / Личен архив
В сградата на областната администрация днес бе отворена дарителската кутия за набиране на средства за лечението на малката Симона. Това стана в присъствието на зам.-областния управител Красимир Николов, директора на ОС на БЧК д-р Артюн Еринозов, счетоводител Миглена Пейчева и на майката на Симона Мирка Георгиева.
 
Симона страда от тежка сколиоза. S-образното изкривяване на гръбначния стълб на детето притиска с всеки ден все повече жизненоважни органи, затова се налага спешна операция за поставяне на импланти.
 
 Да помогнем на малката Симона да оздравее, апелира и Областният управител на Добрич
 
Събраните в кутията средства бяха предадени на майката за лечението на детето. Мирка Георгиева благодари за това, че Областният управител Красимир Кирилов е откликнал на зова за помощ и със съдействие на БЧК Добрич и в Областна администрация е имало кутия за дарения в подкрепа на кампанията „Да помогнем на Симона“. Тя сподели, че чрез дарения е събрана сумата от 63 хил. лв. и изрази надежда, че това ще е достатъчно за лечението на дъщеря й.
 
От името на Областния управител и от свое име, Красимир Николов пожела успешно лечение. Д-р Еринозов заяви готовност БЧК да окаже подкрепа и съдействие и след операцията на Симона. Момичето постъпва в болница в София на 2 септември т.г. Операцията ще й бъде направена на 4 септември, каза още майката.