Събират пари за паметник на Георги Минчев с кампания в интернет
Събират пари за паметник на Георги Минчев с кампания в интернет / Дарик Добрич - архив
Паметникът на Георги Минчев в Каварна може да бъде изграден до юли. Тази надежда изразиха от инициативния комитет, които стои зад идеята, при представянето на проекта. Средствата за паметника ще бъдат събирани благотворително като в понеделник - 21 февруари, ще бъде активиран сайт - Гошо е с нас, на който всеки може да види банковата сметка.

Около 50 000 лева са нужни за изграждането на монумента. Инициаторите се надяват да успеят да организират фестивалътзаедно с откриването на паметника. Другата цел на организаторите е фестивалът „Цвете за Гошо” освен в София, да се организира и в Каварна.

„Идеята се роди след като направихме паметника на Рони Джеймс Дио. И консултирайки се с музиканти като Васко Кръпката, Звезди от „Ахат” и други наши приятели решихме, че е време да отдадем почит и на българските рокаджии, които не са сред нас и са дали много за българската рок музика и поколенията след нея. Дали са й тласък и са учили хората, които сега свирят рок”, разказа кметът на Каварна Цонко Цонев. Той уточни, че вече е започнала подготовката на проекта. „Това е алея на рока и тя трябва да се изпълва със съдържание и с рокаджии, които са останали в сърцата на българските фенове”, сподели още Цонев.

Това ще е вторият паметник в Алеята на рока в Каварна след този на Рони Джеймс Дио.