Стартира проектът Туризъм - 365 дни в годината
Стартира проектът Туризъм - 365 дни в годината / netinfo
Стартира българо-румънски проект, наречен „Туризъм - 365 дни в годината” с партньори Камарата за търговия, индустрия, навигация и селско стопанство в Констанца и Търговско-промишлената палата в Добрич. Целта е да се стимулира българския и румънски крайбрежен туризъм чрез удължаване на активния туристически сезон.

Проектът предвижда популяризация на туристическите дестинации, търсене на алтернативни решения за удължаване на сезона, предоставяне на информация в областта на профилактиката, спа и уелнес практиките и алтернативния туризъм.

Дейностите са насочени основно към туроператори и браншови асоциации в туризма. Първата проява в рамките на проекта е конференция „Туризъм - 365 дни в годината”, която ще се проведе през октомври в Констанца. В началото на следващата година български и румънски туроператори ще си разменят посещения в крайбрежни курорти от двете страни на границата.

Предстои създаване на он-лайн база данни за събития в туризма, бизнеса, културата, спорта и трансграничното сътрудничество. Ще се изработят 400 електронни ръководства „Туризъм - 365 дни в годината” на български и румънски език. Общият бюджет на проекта е 53580 евро, а средствата идват от програма ФАР – ТСГ.