Социално слабите деца от стачкуващи училища ще получат детски добавки
Социално слабите деца от стачкуващи училища ще получат детски добавки / netinfo

Семействата на ученици, чиито училища стачкуват, няма да бъдат лишени от детските надбавки за септември и октомври. Ако родителите не са успели да вземат от училищата удостоверения, че децата им са записани там, те трябва да направят това възможно най-бързо след края на стачката и да ги представят в "Социлно подпомагане", каза шефката на дирекцията Снежана Ванкова.

41 семейства обаче ще бъдат лишени от добавки за деца, тъй като учениците са допуснали повече от допустимите отсъствия от учебните заведения.  

Лицата, които получават месечни социални помощи, са намалели значително, съобщи още Ванкова. Сега на социално подпомагане са 3 905 добричлии - с 1 210 по-малко от 2006-та година.

От 1 ноември започва приема на молби-декларации за помощ за отопление с електроенергия и природен газ. Размерът на помощта е увеличен от 57.75 лв. на 62.31 лв.

Увеличението на пенсиите от 1 юли и 1 октомври 2007 година няма да се взема предвид при определяне на правото на целево енергийно подпомагане, подчерта Ванкова. Извършена е промяна в нормативните актове, която позволява на пенсионерите да получат помощ и през този отоплителен сезон.