Слънчево и топло
Слънчево и топло / Дарик Благоемград

Ще бъде ясно и слънчево. Атмосферното налягане ще остане по-високо от средното, слабо понижавайки се през деня, съобщават от НИМХ-БАН.

Само в планините от Западна България в следобедните часове ще се развива купеста облачност. С появата на слаб южен вятър още ще се затопли. Максималните температури в повечето места ще са между 26 и 31 градуса, а в крайните югозападни райони и по-високи.

Над планините ще преобладава слънчево време. В следобедните часове над билата в западната половина от страната ще се развива купеста облачност, но ще е без валежи. Вятърът по билата ще е до умерен от северозапад. Ще се затопля. Дневната температура на 1200 м ще достигне около 20 градуса, на 2000м - около 13 градуса.

И по Черноморието ще преобладава слънчево време. Вятърът ще е слаб. Максималните температури ще са около 25-27 градуса, температурата на морската вода - около 23 градуса, а вълнението ще е 1-2 бала.

Във вторник денят също ще започне със слънце. Ще се затопли още и максималните температури ще са около и над 30 градуса.

По-късно от запад на изток ще се развие купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Вятърът отново ще се ориентира от запад. В сряда превалявания, на места с гръмотевици, ще има на места в североизточните, а след обяд и в планинските райони. В Северна България температурите слабо ще се понижат.

 

Вижте подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред наSinoptik.bg.