Селският Орловец е новият футболен клуб на община Добрич. Прекръстват го на Добруджа 19.19
Селският Орловец е новият футболен клуб на община Добрич. Прекръстват го на Добруджа 19.19 / netinfo
Новият футболен клуб на община Добрич ще се казва „Добруджа 19.19” решиха общинските съветници на редовното си заседание днес. Отборът ще е правоприемник на досегашния клуб „Орловец” на с. Победа.

Това стана факт след приетото от Общинския съвет решение община Добрич да стане член на Сдружение с нестопанска цел ФК „Орловец” с. Победа. Представител на общината в него ще бъде кметът Детелина Николова.

”Желанието да се развива детско-юношеския футбол и градът да има свой футболен отбор ни подтикна към това решение”, обясни предложението си кметът Детелина Николова. „Това е единственото решение след отказа на Величко Найденов да приеме каквото и да е наше предложение” допълни общинският съветник от ГЕРБ, Иван Иванов. Според него предложението на председателя на надзорния съвет на ПФК „Добруджа” общината да заплати по номинал от 1000 лева за притежаваните от мажоритарния собственик 1158 акции е неприемливо.

За председателя на Общинския съвет, Румен Иванов, община Добрич няма как да осигури 1158000 лева, освен това дружеството имало редица задължения, които тепърва ще излязат наяве. Само неплатената вода била над 33000 лева.

Съветниците решиха общината да се включва в издръжката на отбора, но основното финансиране да бъде от привличане на спонсори.