С Януари на Радичков откриват обновената камерна зала в театъра
С Януари на Радичков откриват обновената камерна зала в театъра / netinfo

На 30 януари с постановката "Януари" официално ще бъде открита обновената камерна зала в добричкия театър, съобщи директорът на културния институт Иван Мандев. В спектакъла по пиесата на Йордан Радичков играе целият състав на добричката трупа. Той е режисьорски дебют на местна сцена за Цветан Даскалов, който е назначен на щат в добричкия театър.

Камерната  зала е напълно реконструирана със собствени средства, подчерта Мандев. Тя по думите му е превърната в една от най-добрите камерни сцени в страната. Задачата сега е да се намери финансиране и за реализация на проекта за отопление на голямата зала в театъра, сподели Иван Мандев.

За изтеклата година добричкият театър е имал над 87 представления, посетени от над 20 хил. зрители, а собствените приходи са над 106 хиляди лева. Най-успешният проект за годината е моноспектакълът "Лалугер", донесъл на добричкия театър две първи международни награди от фестивалите в Шумен и Битоля, както и номинация за наградата Аскеер в категория Съвременна българска драматургия. Такъв успех в един сезон за нашия театър не се е случвал в близката история, подчерта Мандев. Той определи като много успешни и спектаклите "Странноприемница край границата" по Йовков и "Женитба" на Гогол.

Междувременно добричкият театър е получил покана за участие в съвместен проект с майсторския клас на НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов", което в момента се обсъжда, съобщи още Мандев.