Ремонтът на Младежкия център приключва в края на януари
Ремонтът на Младежкия център приключва в края на януари / Дарик Добрич

Ремонтът на Младежкия център се очаква да приключи до края на месец януари 2016 г., съобщи зам.-кметът Росица Йорданова. В момента се довършват строителните работи по площад „Стария орех", където се поставят нови плочи, и по паркинга от северната страна на сградата. Вътрешната работа по обзавеждането е приключила.

Обновлението на Младежкия център в Добрич и дейността му се обезпечават по проект, финансиран от Кралство Норвегия, припомни Йорданова. Поради това посланикът на северната страна Н.П. Гюру Катарина Х. Викьор е пожелала да присъства лично на официалната церемонията по откриването на модернизираната сграда, която ще функционира като център за интеграция с кампус. В сградата има 12 легла, работят двама ромски медиатори, назначени са и пет младежки работници, които ще се грижат за интеграцията на хора в неравностойно положение.

Ремонтът на Младежкия център приключва в края на януари
netinfo

Зам.-кметът информира също, че Областният информационен център ще се премести в сградата на общината. Досега бюрото се помещаваше в Бизнес центъра до пл."Тракийски". Преместването ще бъде осигурено с 9 000 лева по европейския проект, по който функционира центърът. Зам.-кметът уточни, че има издадена препоръка от управляващия орган на Оперативната програма центровете, които предоставят данни за европейските финансиращи фондове, да бъдат на по-достъпно място. Решението на кметския екип е ОИЦ - Добрич да бъде разположен в Центъра за услуги и информация към общината.