Регистрираха първата партия за местния вот в Добрич
Регистрираха първата партия за местния вот в Добрич / Дарик Добрич

Партията на зелените е първата политическа сила, регистрирана за участие в местните избори в Добрич. Документите за регистрация бяха внесени в ОИК днес от общинския председател на партията Борислав Даскалов, който ще бъде кандидатът на партията за кмет на Добрич. Политическата сила ще има и листа с общински съветници, в която ще бъдат включени петима кандидати.

Срокът за регистрации на партиите, коалициите, инициативните комитети и местните коалиции за участие в изборите за общински съветници и за кметове изтича на 14 септември, поясни пред Дарик председателят на ОИК Милена Стоянова. До 23 септември  политическите сили трябва да регистрират кандидатите си за кметове и листите с общински съветници.

ОИК - Добрич започна работа на 7 септември в сградата на общинска администрация. Председателят на комисията - юристът Милена Стоянова, е от квотата на ГЕРБ. Консенсус за поста беше постигнат от политическите сили по време на консултациите при кмета за състава на ОИК. Партиите не успяха да се споразумеят за разпределението на другите два ръководни поста и впоследствие те бяха определени от ЦИК. За зам.-председател е назначена Валя Пейчева от БСП, а за секретар Ерхан Ибрямов от ДПС.

ОИК-Добрич е 11-членна. ГЕРБ има 3 членове, коалиция „БСП Лява България“ – 2 членове и по 1 член ДПС, Реформаторски блок, Патриотичен фронт, ББЦ, Атака и АБВ.