Разследват стоматолози за източване на здравната каса
Разследват стоматолози за източване на здравната каса / Дарик Нюз - архив

Районна прокуратура Добрич проверява сигнали за извършени документни престъпления срещу петима стоматолози, съобщи за Дарик прокурор Милена Любенова – говорител на Окръжна прокуратура. Сигналите са били подадени от РЗОК - Добрич още през месец януари поради съмнения за злоупотреби и източване на здравната каса, потвърди директорът на касата д-р Бисерка Пачолова. Съмненията се появили през лятото на миналата година при проверка на информационната система на ведомството.

”Общо пет сигнала са постъпили в прокуратурата, по два от тях са образувани досъдебни производства за извършени документни престъпления, като към момента все още няма повдигнати обвинения”, информира прокурор Любенова. Тя съобщи още, че по другите три сигнала материалите са изпратени в Икономическа полиция и текат проверки.

От полицията потвърдиха за разследването, но отказаха допълнителна информация.

Според източници на Дарик, при разпитите стоматолозите са посочили името на икономиста на РЗОК – Венцислав Д. като участник в схемата за източване. Извършен е бил обиск в кабинета на служителя на здравната каса.