Разясняват възможностите за реализиране на проекти за безопасен труд
Разясняват възможностите за реализиране на проекти за безопасен труд / Дарик Добрич

Информационен ден за разясняване на възможностите за кандидатстване с проекти по схема за безвъзмездна финансова помощ „Безопасен труд" ще се състои в Добрич, съобщават от Регионалната дирекция по заетостта. Схемата се реализира по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси", с финансовата подкрепа на Европейския съюз чрез Европейския социален фонд. Общият бюджет за страната е в размер на 70 млн.лева.

Дейностите, които ще получат подкрепа включват анализ на състоянието и проектиране на организацията на трудовата дейност, общо или на отделни елементи от нея;
модернизация, реконструкция или обезопасяване на съществуващи обекти, технологични процеси, машини и съоръжения; закупуване на предпазни средства и специално работно облекло; разработване и придобиване на стандарти за безопасни условия на труд във връзка с въвеждане на ново работно оборудване и технологии; обучение на служители за безопасна работа с нововъведено работно оборудване и технологии.

По схемата могат да кандидатстват малки, средни и големи предприятия. Информационната среща започва в 10.00 ч. в хотел "България".