Радков Джуниърс спечели отборния турнир на бридж фестивала в Албена
Радков Джуниърс спечели отборния турнир на бридж фестивала в Албена / Стефан Георгиев

С излъчване на призьорите в най-оспорвания турнир - отборния, приключи 34-ят Международен бридж фестивал"Албена 2016". Три състезателни дни бяха необходими на 36-те отбора да излъчат носителя на купите и наградите, предоставени от домакините от ваканционно селище „Албена". След драматична развръзка в последния мач, младите български надежди от отбора "Радков Джуниърс" - Тодор Тихолов, Ники Янински и Добромир Лазаров, предвождани от капитана си Теню Тенев, се наложиха над полския "ЕВА" и спечелиха най голямата купа от фестивала, изпращайки поляците на 4 място. На второ място се класира отбор "Бридж плюс" с капитан Ангел Ванчев /Пловдив/ и състезателите Джери Стаматов и Диян Данаилов /София/ и Стойчо Босев /Пловдив/. Трети са "Радков 2" - Станислав Недков /Добрич/, Радослав Радев, Марк Андонов и Андон Андонов /Варна/.

На пето място остана германо-английският отбор "ГРО", съставен от национални състезатели на двете страни - Дейвид Голд и Кевин Кашнер /Англия/ и Майкъл Грьомолер и Себастиян Рейм /Германия/. Шести остана румънският национален отбор с капитан Дан Морару.

Наградите бяха връчени от Фриц Фелдмайер - генерален мениджър на хотелски комплекс"Фламинго Гранд", който закри фестивала, поканвайки всички гости догодина отново да се наслядат на българското гостоприемство и перфектните условия за игра и отдих, предоставени от курортно селище Албена.

В навечерието на финалните двубои от отборния турнир се състоя емоционална гала вечер за награждаване на призьорите от всички завършили турнири.