Прощаваме се с Ясен Пенчев
Прощаваме се с Ясен Пенчев / netinfo

Вчера  на 52-годишна възраст почина народният представител от Добричка област Ясен Пенчев. Той беше и председател на Общинския и Областен съвет на БСП.

Поклонението ще се извърши в залата на гробищния парк от 13.00 часа. Съболезнования се приемат и в сградата на БСП.

Ясен Пенчев е роден в град Добрич. Завършил е висшето си образование в Софийския университет “Св. Климент Охридски”  по специалностите педагогика и психология. Развива активна дейност като национален състезател по волейбол.

Работил е в Градския и Окръжен комитет на ДКМС-Добрич и в Окръжния комитет на БКП. По-късно преминава на работа в областна управа - Варна. Бил е зам. кмет по духовното развитие във Временната управа в Добрич. Работил е  като строителен предприемач в Украйна до 1997 г.

Няколко мандата е общински съветник и водач на групата социалисти в местния парламент. Председател е на Областния съвет на БСП за Добричка област. Бил е член на Изпълнителното бюро на ВС на БСП, както и дългогодишен председател на организационната комисия.

Депутат е от 40-тото Народно събрание, член на комисиите по земеделие и гори и по жалбите и петициите на гражданите. Зам. председател е на парламентарната група за приятелство с Украйна и член на групата за приятелство с Русия.

Националният съюз на земеделските кооперации в България изказва искрени съболезнования на семейството и близките на народния представител от 40-ото народно събрание Ясен Пенчев по повод преждевременната му кончина. Той ще остане в спомените и сърцата ни като последователен стороннник за подобряването на условията за развитието на земеделието у нас, се казва в съболезнователния адрес.

В БСП-Добрич са получени  съболезнователни телеграми  от Народното събрание, Министерството на културата, общините в Добричка област.