Приемат бюджета и капиталовата програма на общината
Приемат бюджета и капиталовата програма на общината / Дарик Добрич, архив

Бюджетът и капиталовата програма на община Добрич за 2015 година ще бъдат дискутирани днес на сесия на Общинския съвет. Общият размер на бюджета възлиза на 49 475 600 лева, от които 27 835 886 лева са държавни приходи и 21 639 714 лева - приходи от местни дейности. За капиталови разходи са осигурени 2 800 495 лева.

Общинските съветници ще разгледат и промени в две наредби - Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги и Наредбата за осигуряване на обществения ред, поддържането и опазването на общинската собственост и околната среда.

Ще бъде внесено предложение за закриване на приюта за безнадзорни деца и сираци, както и за разкриване на услугата «Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания» в град Добрич, като делегирана от държавата дейност.

Съветниците ще обсъдят предложение за намаляване капитала на «Тролейбусен транспорт» ЕООД, град Добрич. Ще се определи комисия за провеждане на конкурс за управител на „Център за психично здраве д-р Петър Станчев – Добрич”.