Представят нов пътеводител за селски туризъм в България
Представят нов пътеводител за селски туризъм в България / Гавраил Гавраилов

Премиера на туристическия пътеводител „Селата в България – посоки за туризъм и култура” ще се състои от 18.00 часа в хотел „Вила ди Полета”. Според издателите, книгата е първото по рода си четиво за селския туризъм в страната ни в последните десетина години. В нея са представени 39 конкретни села в цялата страна, а общо изброените селища са 210.

Авторите Гавраил Гавраилов, Анна Пелова и Михаил Михов, проследяват състоянието на селския туризъм у нас, неговите алтернативни варианти и допира му с културата на местните общности. За първи път е представен анализ на отделните туристически региони в страната и потенциалa им за развитие. Вниманието е фокусирано върху зелените алтернативи, културните аспекти на съвременните форми на изкуство в селска среда, развитието на поклонничеството и екологичния туризъм. Текстовете са допълнени с над двеста авторски фотографии.

Авторите на изданието обявяват и отворен конкурс за фотопис на тема „Хляб и сол“, като целта им е да потърсят обратна връзка с читателите и бъдещите пътешественици сред красотите на провинциaлна България.