Повишават квалификацията на ръководителите и администрацията в полицията
Повишават квалификацията на ръководителите и администрацията в полицията / Дарик Добрич

Ръководният състав и администрацията в Областната дирекция на МВР Добрич ще повишават своята квалификация по ОП „Административен капацитет", съобщават от ведомството. Целта на проекта е подобряване работата на средния ръководен състав чрез актуализиране и усъвършенстване на познанията, стиловете и практиките на лидерство в съответствие с ефективните управленски модели в сферата на сигурността.

Планираните обучения са двудневни и тридневни и ще обхванат целия ръководен състав и служителите на експертно ниво. Обучителните модули са в три тематични направления:
„Подбор и кариерно развитие" - с практически умения за планиране, подбор и оценка на кандидатите за постъпване на държавна служба, както и за израстване в кариерата; „Лидерски стил и мотивация" - с насоки за нова управленска култура, създаваща съвременна организационна среда в работата; и „Психологични аспекти на управлението при разследването на криминални престъпления и овладяването на кризи" - насочен към повишаване на общата и специализирана психологическа подготовка при разследване на престъпления и овладяване на критични инциденти.

Първите планирани обучения ще стартират през следващия месец. Вече са проведени срещи с ръководствата в дирекцията и в Районната служба за пожарна безопасност, на които психологът на дирекцията е запознал служителите със стратегичските цели и идеи на проекта, както и с мащабите на начинанието, нямащо аналог в досегашната практика на министерството, посочват от дирекцията.