Поставят съвременна френска комедия в добричкия театър
Поставят съвременна френска комедия в добричкия театър / Дарик Добрич
Поставят съвременна френска комедия в добричкия театър
52447
Поставят съвременна френска комедия в добричкия театър
  • Поставят съвременна френска комедия в добричкия театър

Ново представление подготвят в Театрално-продуцентски център Добрич-Силистра, съобщи неговият директор Иван Мандев. То е с работно заглавие "Да убиеш досадника" и е по пиесата "Натрапникът" от Франсис Вебер, съвременна френска комедия, на която театърът поема авторските права. Постановчик е щатният режисьор Цветан Даскалов, за когото това е второ представление на добричка сцена след "Януари" по Й.Радичков, сценограф отново е Виолета Радкова.

Театърът има и ново актьорско попълнение - младият добричлия Димитър Енчев, съобщи още Мандев, който вече е включен в трупата и ще дебютира в главната роля на "Да убиеш досадника". Премиерата на френската комедия е насрочена за 16 май, на голямата сцена. Вебер е познат на публиката като автор на "Вечеря за глупаци".

Преди лятната ваканция през август, зрителите ще могат да гледат още гостувания на Народен театър "Иван Вазов", балетът на Санкт Петербург "Ермитаж" /на 7 юни/, както и на Ансамбъл "Филип Кутев". През лятото в Добрич ще започнат репетиции на още едно ново представление. То ще бъде авторска разработка на режисьора Павел Павлов, по произведения на Николай Хайтов. Павлов е познат на зрителите с постановките на "Странноприемница край границата" по Й.Йовков и "Женитба" на Н.В. Гогол.

От премиерата през януари театърът е изиграл 18 представления на "Януари" в Добрич и Генерал Тошево, а Мандев смята че животът на спектакъла продължава и се надява да достигне до 50 представяния. С "Лалугер" и "Женитба" трупата е гостувала в София, Русе, Стара Загора, Разград, Варна, макар пътуванията да са трудно постижими и да не трупат значителни приходи. Договорени са и връщанията на визитите и добричлии ще гледат представления от тези градове. На фестивал в Казанлък "Лалугер" е отличен от зрителите с първа награда, а "Женитба" - с трета. Предстои на 18 май участие на "Лалугер" на фестивал за камерни форми в Габрово. Мандев подчерта, че поддържат добри отношения с културните институти в страната и качественият репертоар и професионализмът на актьорите им осигуряват добро приемане на големите сцени.

Чуйте повече от него в прикачения файл.