Поставиха предупредителни табели за падащите камъни в Балчик
Поставиха предупредителни табели за падащите камъни в Балчик / netinfo

Поставени са табели, които предупреждават за падащите скални късове от баира на улица “Любен Каравелов” в центъра на Балчик, съобщи главният инспектор по Гражданска защита инж. Светослав Цонев. Предвижда се и отново да бъдат потърсени средства от фонд “Стихийни бедствия” за обезопасяването на ронещия се скат и изграждане на защитна стена.

Както ДАРИК вече съобщи, скални късове нападаха миналата седмица от баира по шосето на транспортна линия №3. Балчиклии, които живеят в непосредствена близост, също са сигнализирали, че там от време на време падат камъни.

Общинският съвет за сигурност заседава днес относно готовността за посрещане на зимата. На разширеното съвещание ще докладват ръководителите на различните ведомства, кметове на кметства.

Според указанията на Министерството на държавната политика при бедствия и аварии за подготовка при тежки зимни условия, общините ще трябва да предвидят от тази година и места за настаняване и изхранване на пътници, закъсали по пътищата при снегонавявания, каза още главният инспектор по Гражданска защита инж. Светослав Цонев.