Подписват до две седмици договора за водния цикъл на Добрич
Подписват до две седмици договора за водния цикъл на Добрич / Дарик Добрич, архив
Подписват до две седмици договора за водния цикъл на Добрич
64387
Подписват до две седмици договора за водния цикъл на Добрич
  • Подписват до две седмици договора за водния цикъл на Добрич

Договорът за проекта за водния цикъл на Добрич ще бъде подписан в МОСВ до две седмици, а строителството ще може да започне до два месеца, заяви в ефира на Дарик радио зам.-кметът на Добрич Надежда Петкова. Тя припомни, че по проекта имаше обявени обществени поръчки за изпълнители и надзор по пет позиции – четири за водопроводи и една за канализация. За всяка от тях е имало по 5-6 кандидати. Резултатите от конкурса за две от позициите бяха оспорени. „Изчакахме решението на Висшия административен съд, което излезе в началото на април и беше обявена нова процедура. За единия от двата лота вече има избран изпълнител, но вторият отново беше оспорен пред Комисията за защита на конкуренцията. Очакваме до месец ВАС да се произнесе, за да могат да стартират дейностите”, обясни Петкова.

Стойността на един от най-големите и най-важни за Добрич проекти е 115 млн. лева, като от тях съфинансирането на общината възлиза на 10 млн.лева. Тези средства ще дойдат от фонд ФЛАГ като нисколихвен кредит.

Строителството трябва да приключи до края на 2014 година. Като резултат Добрич ще има малко над 80 км подменена водопроводна мрежа и реконструирана пречиствателна станция за отпадни води в село Врачанци.

Петкова припомни, че ще бъде разработен отделен уеб сайт, в който ежедневно на добричлии ще се подава информация кога и къде ще се разкопават улици и кога ще се спира и пуска водата.

В прикачения файл чуйте интервюто с Надежда Петкова: