/ Община Генерал Тошево
За втора поредна година Петър Малев от Спортен клуб по силов трибой “Цунами” стана победител в анкетата “Спортист на годината” на град Генерал Тошево.

С постижението си трибоецът се нареди до Божидар Георгиев, който също е печелил престижната класация в две последователни години – през 2014 и 2015. Успехът на Петър Малев става още по-впечатляващ, тъй като за четвърта поредна година състезател от СК “Цунами” излъчва победителят в листата.

През настоящата 2017 година, Петър Малев регистрира отлични резултати, които безапелационно му осигуриха първото място в престижната класация. Състезателят на СК “Цунами” е национал на България по силов трибой за младежи до 18 години. При лично тегло 66 кг и възраст от 16 години, той стана държавен шампион по вдигане от лег за мъже – с национален рекорд от 142.5 кг. Освен това е държавен шампион във всички състезания във възрастова група „Юноши до 18 г.”, а на Европейско първенство по силов трибой за „юноши до 18 г.” стана вицешампион. Златен медалист е в движението „Вдигане от лег” – 137.5 кг.

14-о издание на анкетата “Спортист на годината” по традиция се проведе в навечерието на Коледните и Новогодишни празници в една от залите на Общинска администрация град Генерал Тошево. Наградите бяха връчени лично от кмета на общината Валентин Димитров.