Песни и танци от Слънчева България ще звучат в Балчик и Добрич
Песни и танци от Слънчева България ще звучат в Балчик и Добрич / Дарик Добрич - архив

Балчик е домакин на VI-я Международен музикално танцов фестивал „Слънчева България”. От днес до 18 юни в Белия град ще пеят и танцуват 18 колектива от България, Русия, Беларус и Република Северна Осетия-Алания. Малките творци ще  споделят магията  на танца и песента с публиката на централния площад в Балчик и Добрич.

Авторитетно международно жури с участието на Стоян Господинов – главен художествен ръководител на ПФА „Добруджа”, Харисов Победа – член на Управлението  на Украинския национален съюз на хореографите, Игор Храмов – главен балетмайстор на Лвовския оперен театър, Наталия Атанасова – управител на „Олимпия Груп”,   ще оценява изпълненията и ще даде насоки в кариерата на стотиците участници във фестивала.

Официалното откриване е от 17.00 часа с тържествено шествие по ул.”Черно море” в Балчик, след което е началото на концерта на площад „21-ви септември”. Конкурсната програма във втория ден започва от 18.00 часа, следват галаконцерт и закриване на фестивала. Концертът в Добрич е от 18.00 часа на площад „Свобода”.

 

Основната цел на проявата е популяризиране на България, Балчик и Добрич като дестинации за културен туризъм.