Отвлеченият Иван Иванов е бил убит, търсят убиеца
Отвлеченият Иван Иванов е бил убит, търсят убиеца / Дарик Добрич

Образувано е ново дело за установяване на убиеца на Иван Иванов, син на добричкия бизнесмен Йордан Иванов, съобщи директорът на Областната дирекция на МВР - Добрич комисар Стефан Йончев. Младежът бе отвлечен пред дома си на 7 януари 2006 година и беше в неизвестност. ДНК анализ, направен в Националния институт по криминалистика и криминология /НИКК/, категорично доказва, че намерените на 8 юли м.г. в изоставен кладенец до село Сираково, Генералтошевско, човешки череп и кости са на Иван Иванов, каза Йончев. С прокурорско постановление останките са предоставени на близките на момчето.

Прекратено е делото за издирване на безследно изчезнал, по което са работили по случая в МВР - Добрич, уточни още директорът, сега е образувано ново - за установяване на извършителя на убийството на Иванов.

На 25 август 2009 г. влезе в сила присъдата на тримата, отвлекли 26-годишния Иван Йорданов Иванов. Тя бе постановена от Добричкия окръжен съд на 15 юни същата година. Тимур Куртсеид, Дончо Славов (който бе убит в дома си на 16 юни 2009-а) и Петър Петров бяха признати за виновни на 23 февруари 2009 г., че в съучастие с други лица, са участвали в организирана престъпна група, имаща за цел да отвлече Иванов, отвлекли са го и противозаконно са го лишили от свобода по начин, особено мъчителен за здравето на пострадалия, за повече от две денонощия. Тримата са поискали от баща му 550 хиляди евро за откуп.