Отличия за добрички деца на тенис турнир във Варна
Отличия за добрички деца на тенис турнир във Варна / netinfo

Отборът на "Изида" зае трето място в регионалното отборно първенство по тенис за деца до 10-годишна възраст във Варна, информират от пресцентъра на добричкия тим. Клубът се представи с два отбора, като първият в състав: Виктор Дойчев, Емилиян Цветков, Михаела Йорданова и Валери Дойчев, бе на крачка от финал, но остана трети.

Вторият отбор на "Изида", представен от Ася Мелникова, Вилимир Йорданов и две деца от Москва, завърши шести. 100-процентов актив от 4 победи в 4 мача в своите срещи на сингъл записаха Емилиян Цветков и Михаела Йорданова, като тенисистката от добричкия клуб добави и победа без да даде нито една точка в цял мач на състезател от първия отбор на Русе. Впечатляващ дебют направи Валери Дойчев, който скоро ще стане на 6 годинки.

Във Варна участваха общо 7 отбора, които бяха разделени в групи. В група „А" победители станаха тенисистите на Черно море Елит - първи отбор, следван от Приста II, и Изида II. Група „Б" бе оглавена от тима Черно море Елит II, който измъкна първото място с 3-2 победи пред състава на Изида I, като успехът бе изкован в мача при двойките. Трети завършиха първите ракети на Приста, следвани от ТК Русе. В сблъсъка за първото място се срещнаха двата отбора на домакините, завършили първи в групите. Шампиони станаха Пьотр Несторов, Николай Неделчев, Ангел Ангелов и Филип Петров. Те получиха квота за финалите в Сливен.