Отличиха рисунки на добруджанчета
Отличиха рисунки на добруджанчета / netinfo

Три деца от Добричка област са сред призьорите в тазгодишния национален конкурс за детска рисунка „Мисия спасител", организиран от „Гражданска защита".

В конкурса бяха представени 435 рисунки, от които комисия класира 27 творби на първите три места в отделните възрастови групи и категории. Журито определи и допълнително 50 рисунки, които да бъдат експонирани в изложба.

Призьорите бяха наградени днес на официална церемония в сградата на Главна дирекция "Национална служба"Гражданска защита" в София.

В категория „Ученици от специализирани паралелки, училища и школи по изобразително изкуство" първо място спечели 9-годишната Екатерина Николаева Ганчева от Тервел. На трето място е класирана Радостина Георгиева Николова - 9 годишна, също от Тервел. И двете момичета са от Школата по изобразително и приложно изкуство към ОДК „Малкият принц";

В категория „Ученици със специални образователни потребности и домове за деца, лишени от родителска грижа и възпитание" с първото място е отличена 15-годишната Елица Енчева Маринова от СОУ „Христо Смирненски" в Крушари.

В изложбата ще участват и рисунките на още шест деца от Добрич, Ген.Тошево и Тервел.