Отдават на концесия 7 обекта, сред които бившето ОУ „Бачо Киро“ и база за крематориум
Отдават на концесия 7 обекта, сред които бившето ОУ „Бачо Киро“ и база за крематориум / Дарик Добрич

Предстои обявяването на процедури за предоставяне на концесия за 7 имота. Това е разписано в годишната програма за 2017-а за разпореждане с общинско имущество на Община Добрич. Обявени са и общинските имоти за отдаване под наем и продажба през годината. Очакват се общо приходи от общинско имущество 1 790 000 лева, като 210 000 са от концесия; 640 000 от наеми на имущество; 400 000 от продажба на земя; 250 000 от продажба на сгради и др.

Единият имот, на който се търси концесионер, е бившето ОУ „Бачо Киро" с площ 6 883 кв.м, като се дава разрешение за проектиране на преустройство в „Дом за настаняване на стари хора" с цел предоставяне на социални услуги извън обичайната домашна среда.
Отново идеята за крематориум е на дневен ред - отдава се на концесия част от имот публична общинска собственост в гробищния парк, със застроена площ до 400 кв.м, за ползване на имота и изграждане на обекта със средства на концесионера.
Отдава се на концесия също имот публична общинска собственост за изграждане на открити обекти за спортни и културни дейности, площадки за игри - дворно място с площ 3 123 кв.м. по ул. „Батовска", град Добрич.
Другите имоти, за които ще се търсят концесионери, са спирка до Летния театър, подлезът до КАТ, металическата работилница в Стария Добрич и детската градина в двора на ОУ „Хр. Ботев".

Общината ще обяви 78 парцела за продажба, предимно за жилищно строителство - в целия град, както и един за етажен паркинг - в жк "Дружба", между бл. 18 и бл. 22; един за спортен комплекс - в жк.„Русия 2", на ул. „Суха река"; два за производствена и складова дейност в бизнес зоната и няколко за обществено и делово обслужване - в к.в"Дружба" до бл.18, в „Модерна махала", ул."Надежда" и др. Ще се продават 18 лозя в местностите Алмалии, Гаази баба и Хиподрума; 130 апартамента, от които 50 в кв."Балик".