От Националния дворец на децата забравили за присъдена награда на деца от Балчик
От Националния дворец на децата забравили за присъдена награда на деца от Балчик / Дарик Добрич - архив

Чиновници проявяват некоректност и дискредитират програма „Творчески ваканции” към Националния дворец на децата, алармираха ръководители на вокални формации при Народно читалище „Паисий Хилендарски” в Балчик. В писмо до Националния дворец на децата, Министерство на образованието и медиите, музикални педагози и родители информират за участие на деца от Балчик в Международния детски фестивал „Млади таланти”, организиран от Националния дворец на децата – София и проведен в периода 14-18 април 2015 г.

Четирите грамоти, които децата от Балчик са спечелили, са били придружени с покани – ваучери за участие в Програмата за творчески ваканции „Хайде да творим заедно”. Организаторите на проявата са обявили, че до края на масец май ще бъде разпратена информация къде и кога ще бъдат проведени ваканциите.

Разочарованието на децата и техните ръководители от Балчик е голямо, заради последвалата пълна липса на информация, въпреки многократното им настояване да получат такава. При поредния опит за контакт със служители на Националния дворец на децата, станало ясно, че групите са запълнени и места няма, информират от ръководството на читалището в Балчик. Ръководители и родители на деца от вокалните формации питат кога е направен подбора и каква е причината 19 деца от Балчик да не бъдат включени в програмата, въпреки присъдената награда.