Останали без дом след наводнението получиха общински жилища
Останали без дом след наводнението получиха общински жилища / Дарик Добрич

Първите 4 семейства, останали без дом след наводнението, бяха настанени в общински жилища в бившето общежитие по ул.”Калиакра”54, съобщи управителят на „Жилфонд инвест” Илия Михайлов. Три от семействата ще живеят в двустайни апартаменти, а двама съпрузи са настанени в боксониера.

Жилищата са ремонтирани от „Жилфонд” – поставен е балатум, правена е шпакловка, обновени са ВиК и ел.инсталациите. В апартаментите са доставени матраци и завивки от БЧК. В някои от жилищата има и съвсем оскъдна мебелировка, но като цяло хората ще трябва сами да се погрижат за обзавеждането.

„Жилфонд инвест” разполага с общо 24 апартамента за пострадалите от наводнението. При нужда могат да се осигурят още 5 жилища, каза Михайлов. 19 от апартаментите се намират в бившето общежитие на ул.”Калиакра” 54, останалите са в кв."Балик", кв."Строител" и по ул. „Силистра”.

Процесът по настаняване на пострадалите от бедствието ще продължи. Готови сме да посрещнем нуждаещите се веднага щом получат заповеди за настаняване от общината, увери Михайлов. Остналите без дом ще сключат договори с „Жилфонд”, на първо време за срок от 1 година, при съществуващите наемни цени на дружеството.