Организират семинар за отглеждане на калифорнийски червеи
Организират семинар за отглеждане на калифорнийски червеи / agronavt.com

Семинар за отглеждане на червен калифорнийски червей ще се проведе в Добрич. Той се организира от Областната служба за съвети в земеделието и Тракийски университет - Стара Загора. Семинарът ще се проведе в петък, 28 март от 13.00 часа в конферентната зала на х-л „България”. Гост-лектор ще бъде преподавателят от Тракийски университет гл. асистент Георги Беев. Входът е свободен. Поканени за участие са  всички земеделски производители, които проявяват интерес към темата.

Обучението се организира в отговор на засиления интерес на млади земеделски стопани към отглеждането на червен калифорнийски червей, коментира пред Дарик Маринела Георгива, ръководител на Областната служба за съвети в земеделието. Обособяването на такива ферми се финансира от ПРСР по мярката за създаване на стопанства на млади фермери.

Областната служба за съвети в земеделието е съдействала за разработването на общо 242 бизнес плана по тази мярка, съобщи Георгиева. Най-много от тях са свързани със зеленчукопроизводството и пчеларството, а през последния прием е отчетен засилен интерес към отглеждането на червен калифорнийски червей.