Организират протест срещу поскъпването на винетките
Организират протест срещу поскъпването на винетките / Дарик Добрич

Протест срещу поскъпването на винетките ще се състои в Добрич в неделя от 13.00 часа. Планирано е включилите се с автомобилите си да направят шествие по улици и булеварди. Срещата е пред стоматологията, след това колите ще преминат по ул."Отец Паисий", бул."Трети март", ул."Сан Стефано", бул."Добруджа", бул."Русия", бул."25-ти септември".

Протестът се организира във Фейсбук. Инициативата е на гражданско сдружение „За Добрич", които призовават „Всеки, който смята за несправедливо и необосновано поскъпването на винетките, всеки който си чупи колата по разбитите ни пътища, всеки на който му е писнало да бъде манипулиран, залъгван и ограбван от мафията, наречена държавна власт, нека заповяда и изрази тази своя позиция в неделя".

От догодина ще плащаме с 30 лева по-скъпо за винетка за лека кола, след като правителството взе решение да я увеличи на 97 лева. По-високи ще бъдат и цените на всички останали видове стикери. Ресорният министър Лиляна Павлова аргументира решението с незадоволителното качество на пътищата и нуждата от повече пари за ремонти и за поддръжката на над 300 километра по-дълги магистрали. Актуализираните цени трябва да осигурят с над 73 млн.лева повече приходи в бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура".