Определиха местата за лепене на предизборни плакати
Определиха местата за лепене на предизборни плакати / Sofia Photo Agency, архив

Определени са местата за поставяне на агитационни материали, плакати, реклами и обръщения във връзка с предстоящите избори на 23 октомври, съобщават от общината. Лепене на предизборни материали е позволено на афишарките, които в Добрич са общо 36. Плакати могат да се лепят и на таблата на оградите на Пожарната и на ресторант "Резиденция".  Агитационни материали могат да се поставят и на сгради, огради и витрини, частна собственост, но само след разрешение на собственика или управителя на имота.

Забранява се унищожаването и заличаването на плакати до края на изборния ден,  ако те са поставени по определения ред. Забранява се поставянето на материали, които накърняват честта и доброто име на кандидатите. Не е позволено за предизборна агитация да се използва държавният и общински транспорт.

Забранява се поставянето на агитационни материали в изборните помещения, както и на разстояние, по-малко от 50 метра от входа на сградата, в която е изборното помещение, през изборния ден и до края на гласуването.